Jeroen’s CyclingHack maart 2018

Jeroen’s CyclingHack maart 2018

“Lifehacking is een mix tussen timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling en een vleugje MacGyver. Lifehacking gaat over meer doen, in minder tijd met minder stress, zodat je slim kunt bewegen in de informatie en netwerksamenleving.”

Hallo fietsers,

Lifehacking heeft zoals hierboven beschreven, een heel breed spectrum. In deze lifehack gaat het over solo rijden. Ik fiets misschien 4 jaar met een groepje. We kennen elkaar van de buurt, spinning en enthousiasme. Als we allemaal in vorm zijn dan .. dan knallen we over de heide en vliegen door de bossen.

Het team

Iedereen heeft zijn rol tijdens de tocht. De motivator die vrijdags appt, welke tocht echt gereden moet worden. De haas voor de eerste 15 kilometer op gang komen. De offroad specialist, hij gaat voor om de groep de mooiste curve in het bos te laten rijden. De asfaltknaller die op verharde wegen niet de rust pakt, maar over zijn stuur de groep meetrekt. Dan de mecanicien die altijd gereedschap heeft voor het plakken van een band of de gebroken ketting fixt. En als laatste de buffel, altijd achteraan, maar bij de laatste kilometers neemt hij het over. Dit is een beschrijving van een perfect team en een perfecte rit.

Uitval

Maar soms zijn er de winterdipjes, de griepjes en slecht weer. De rest knalt door, maar jij haakt af. De asfaltknaller wordt een offroad specialist en een aangereden haas wordt een trage buffel. Een iets lager gemiddelde dan anders, maar altijd hoger dan de bankzitter.

De appjes

De week daarna komen de vrijdag appjes:

Er knaagt iets van: “Ja, maar als ze net zo ver gaan als vorige keer op Strava?” en “Voel ik me nou niet lekker?” en de overtreffende trap “Wat ?!! gaan ze vanaf huis naar het beginpunt fietsen!?!?”

Volgens mij voor velen herkenbaar. En wat kan je er aan doen?

Solorijder

Ik weet het niet. Hoewel, mijn laatste tocht, de Bentheimerwald, heb ik solo gefietst. Ging ontzettend lekker en beviel me erg goed. Ik kwam om 8:45 aan en parkeerde de auto naast bekenden. Even bijpraten, aanmelden en dan op pad. Genoeg groepen om even bij te hangen en tempo te bepalen. Van die groep kreeg iemand een lekke band. Allemaal stoppen! Behalve.. ja lekker door. Genieten van uitzichten, de gladde wegen en de klim naar het slot. Ook daar genoeg rtc-ers om even bij te kletsen. Gelukkig geen valpartij of materiaal pech. En om half 12 was ik weer thuis.

Moraal van het verhaal, ga eens lekker alleen op pad! En die gave tochten met ze allen? Die komen vanzelf weer! Binnenkort maar weer eens Horstel-Teckelenbrug-Horstel.

Ik hoop je inspiratie te geven om meer te gaan fietsen,

En ik zie je bij de volgende start.

Fiets groeten van Jeroen.