Zuiderzeeklassieker 2017

Zuiderzeeklassieker 2017

Dit jaar waren er in totaal 12 deelnemers, 7 reden de 120 kilometer, 5 gingen de strijd aan op de 180 kilometer route. Persoonlijk vond ik 120 kilometer wel voldoende, de langste rit die ik in 2017 had gereden was 75 kilometer.

Door de verslechterende situatie van mijn vrouw, was het fietsen er in 2017 vaak bij in geschoten. Dit jaar was de Zuiderzeeklassieker nóg specialer dan deze de afgelopen jaren al voor mij was. Mijn vrouw is op 22 september 2017 aan de gevolgen van darmkanker overleden. Aangezien ik veel sponsors had, wilde ik hen en mezelf niet teleurstellen en ben uiteraard de Zuiderzeeklassieker gewoon gaan fietsen.

Voor mijn hulp aan de organisatie de afgelopen 2 jaren, de omstandigheden waarin ik toch mee reed en het hoge sponsorbedrag (dit jaar de hoogste opbrengst met sponsorgeld) kreeg ik dit jaar de onderscheiding “Erefietser Zuiderzee Klassieker” en het startnummer 1. Verder hebben we met de groep van de 120 kilometer route goed herkenbaar gereden met een mooi groen shirt met de opdruk waarvoor wij meereden. Althans, in het begin. Na 75 kilometer hebben we – voor het eerst in 7 edities – in veel regen moeten rijden, waardoor een aantal van ons zich toch genoodzaakt voelde om een regenjas over het shirt te doen.

Uiteraard heb ik me al weer ingeschreven als deelnemer voor de editie van 2018, iedereen van RTC Hengelo die ook mee wil rijden, kan zich aansluiten bij Team RTC Hengelo, zodat we in 2018 wederom kunnen proberen om in de top 3 in het sponsorklassement voor teams kunnen komen. Bij deze wil ik allen van RTC Hengelo (en gastrijder Arjan van Erven) die meegereden hebben en/of hebben geholpen met het uitpijlen/ontpijlen van de 180 kilometerroute nogmaals danken.

Meer informatie over de klassieker vind je hier.

Philip Rolefes

Read what people said about this article in the Comment section. ( 0 comments )

Something have in your mind, leave a reply