Lidmaatschap

Lidmaatschap


Introductieperiode

Voordat je besluit om je aan te melden, mag je vier weken gratis meetrainen. Tijdens deze introductieperiode train je mee in een groep die past bij jouw niveau om plezier in fietsen te krijgen, te hebben en te houden.

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld, zal de coördinator streven binnen 1 week contact met je op te nemen. In overleg met jou wordt de juiste trainingsgroep bepaald. De bijbehorende wegkapitein zal geïnformeerd worden over je komst en tijdens de eerste training zul je een buddy toegewezen krijgen. Dit is een ervaren lid welke naast je fietst, je vragen beantwoordt en indien nodig instructies geeft over het rijden in een groep.

Tijdens de kennismakingsperiode ben je verzekerd via de NTFU-introducéverzekering. Ook mag je kosteloos deelnemen aan alle clubactiviteiten die in deze periode worden georganiseerd.

Lidmaatschap

Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan lid worden bij RTC Hengelo. Hiervoor kan je je aanmelden via het aanmeldformulier die te vinden is op de contact pagina. Je ontvangt dan de welkom brief en een formulier voor de automatische incasso.

Als lid van RTC Hengelo mag je gratis deelnemen aan onze (veld)toertochten, clubactiviteiten en de zaaltraining gedurende het winterseizoen. Ook ontvang je maandelijks onze digitale nieuwsbrief.

Omdat we zijn aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) betekent een lidmaatschap bij RTC Hengelo automatisch dat je ook NTFU lid bent en onder hun fietsschadeverzekering valt. De voorwaarden van deze verzekering kun je hier vinden. Daarnaast krijg je iedere 2 maand het Fietssport Magazine en ontvang je korting bij NTFU-toertochten

dit dan aan op het aanmeldformulier, zodat het meegenomen kan worden bij je aanmelding bij de NTFU.

Contributie

De jaarlijkse contributie is op de ALV van 15 februari 2018 niet gewijzigd. Dit is € 65,00 gebleven. Hiervan wordt € 38,50 afgedragen aan de NTFU. Bij iedere aanmelding (ook voor een volgend gezinslid) wordt er éénmalig een bedrag van € 5,00 inschrijfkosten geïnd. De contributie wordt in december, voor het begin van het seizoen afgeschreven

Meer gezinsleden lid?

Ieder volgend gezinslid dat lid wordt bij RTC Hengelo, ontvangt korting en betaalt jaarlijks € 55,50. Hiervan wordt eveneens € 38,50 aan de NTFU afgedragen.

M-Lid

Ben je al lid van de NTFU (bijvoorbeeld omdat je ook bij een andere fietsclub lid bent) dan ontvang je korting en betaal je jaarlijks € 33,50. Hiervan wordt € 3,70 aan de NTFU afgedragen.

September-regeling

Word je lid in het najaar, dan kan je gebruik maken van de september-regeling: vanaf 1 september tot en met het volledige volgende seizoen. Het contributiebedrag is dan € 81,00.

Ieder volgend gezinslid dat lid wordt bij RTC Hengelo, ontvangt korting en betaalt jaarlijks € 55,50. Hiervan wordt € 38,50 aan de NTFU afgedragen.

Pech-hulp

Sinds 2013 is het mogelijk om je NTFU-lidmaatschap uit te breiden met een Pech Plus abonnement. Hierbij heb je recht op kosteloze reparaties bij pech onderweg. Meer informatie over dit abonnement vind je hier. Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan aan op het aanmeldformulier, zodat het meegenomen kan worden bij je aanmelding bij de NTFU.