Lonnekerberg Veldtoertocht

Lonnekerberg Veldtoertocht

De weergoden waren ons niet vaak gunstig gezind tijdens de edities van de Lonnekerberg Veldtoertocht die in januari plaatsvonden. In 2015 en 2016 moesten we de tocht zelfs in zijn geheel afgelasten.In 2018 stond de tocht voor 11 maart op de planning maar ook toen waren de weerberichten aanvankelijk niet echt positief. Gelukkig was het op de ochtend van de tocht droog en helder en waren er meer dan 200 deelnemers.

We beginnen een haat-liefde verhouding te ontwikkelen voor deze tocht. De weersomstandigheden van de editie van 2019 waren barbaars. Nat en koud, niet het ideale weer voor een veldtoertocht.Er kon gekozen worden uit 2 afstanden: 30 en 50 km. Beide routes deden het gebied rondom het Lonnekermeer, Hof Espelo en het Holthuis aan en maakten gebruik van de mooie single tracks die daar liggen.

Een kleine vijftig bikkels fietsten de tocht en werden fantastisch verzorgd door de vele vrijwilligers. Inschrijftafel, lintjes en pijlen, oversteekplaatsen en splitsingen: perfect in orde!  Edwin Nieuwenhuis verstopte zich met zijn camera in het bos.

De pauzeplek was (hart)verwarmend met broodjes van Bakker Gerard met daarop een warme rookworst van Offerman. Robijntje en Ariel zullen het druk hebben in de middag… No mud, no glory. Het was een legendarische ochtend dankzij de vrijwilligers en dankbare vrijwilligers.

De volgende editie van de Lonnekerberg Veldtoertocht vindt wederom in maart.  Hopelijk tot dan!

Algemene Info

Start- en finishlocatie » Sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Kosten deelname » 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

Inschrijven » tussen 9.00 en 10.00 uur

Afstand » 30 km / 50 km

Extra info » er is voldoende parkeerruimte en bovendien is er gelegenheid om te douchen.


Heb je vragen of opmerkingen? Mail de organisatie.


Plan hier uw route  


We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. Alle RTC-tochten worden georganiseerd op basis van de NTFU reglementen.