Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

 

RTC Hengelo biedt haar leden een sportieve uitdaging aan waarbij het sociale aspect niet uit het oog verloren wordt. Dit laatste dragen we graag breder uit via verschillende initiatieven.

Zo is in 2015 bijvoorbeeld Hengelo Fietst! ontwikkeld bestaande uit meerdere fietsgerelateerde activiteiten voor de bewoners van Hengelo. Zo waren er bijvoorbeeld speciale knooppuntenroutes, clinics voor MTB’ers en wielrennen en een slowbike wedstrijd. Tijdens ieder evenement werd er geld ingezameld voor de Voedselbank Midden-Twente. Ook in 2016 heeft Hengelo Fietst! een vervolg gekregen met bijvoorbeeld een slowbike wedstrijd voor groep 8 leerlingen van verschillende basisscholen in Hengelo en clinics voor deelnemers aan de Ride for the Roses op 4 september.

In 2015 zijn we ook gestart met het duofietsen. In samenwerking met verschillende zorginstellingen en de Rotaryclub Centrum Hengelo maken leden van RTC Hengelo wekelijks fietsttochtjes met cliënten van deze zorginstellingen. Begonnen we nog met twee locaties van Trivium Meulenbelt Zorg, inmiddels zijn daar 3 locaties van Carint-Reggeland bijgekomen. Een mooi initiatief dat blijft groeien.

De Ride for the Roses was op 4 september 2016 in Twente. Het is maar liefst 12 jaar geleden dat dit jaarlijks terugkerende evenement bij ons in de regio werd georganiseerd. Een uniek evenement voor KWF Kankerbestrijding waar we als vereniging graag ons steentje aan bijdragen. Zo was onze Vrouwen Fiets TOCH(t)! op 26 juni 2016 aangemerkt als side-event en zijn we nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de verschillende routes voor wielrenners, dikke banden en MTB’ers.

Daarnaast zetten ieder jaar individuele leden zich in voor goede doelen. Zo rijdt penningmeester Philip Rolefes al sinds 2011 de Zuiderzee Klassieker voor de Maag Darm Leverstichting. Ieder jaar weet hij weer RTC leden te enthousiasmeren voor zijn team. Manon Funcke heeft een aantal jaren achtereen de Mont Ventoux beklommen voor Join 4 Energy en Ronald Maatman zette zich in 2016 in voor Stichting Stofwisselkracht. Alette Knol, sinds 2016 lid, heeft al vier keer meegedaan aan Alpe d’Huzes waarbij ze de laatste 2 jaar werd vergezeld door haar man Koen Brinkman. In 2018 heeft clublid Dorien Wiefferink de Alp maar liefs zes keer bedongen als lid van team Kokki, ter nagedachtenis aan haar man Iwan.