2018 in weetjes

2018 in weetjes

Het fietsseizoen 2018 zit erop. Enkele leden hebben op het laatst nog een magische kilometergrens weten te doorbreken, mede mogelijk gemaakt door het goede fietsweer. Dit maakte ook dat in 2018 maar weinig trainingen verregenden en we onze sport met plezier en passie gezamenlijk konden uitvoeren. Een leuk weetje: Slechts één maandagavond bevatte een buitje. Onze fietsvrouwen weten dat! Na een aarzelende start in 2017, hebben de fietsvrouwen deze avond in 2018 namelijk gevonden.  Gemiddeld waren er wekelijks zo’n 8 dames aanwezig en werden heel wat kilometers in Twente afgelegd.

Een ander leuk weetje: onze vereniging bestaat voor zo’n 20% uit 65 plussers. Veelal leden die overdag hun kilometers maken, wat duidelijk te zien is aan de deelname tijdens de dinsdagochtendtraining. Er moet met enige regelmaat gesplitst worden omdat de groep groter is dan 15 personen.

De donderdagavond is gereserveerd voor onze mountainbikers. Die groep blijft ook groeien. We zien zelfs avonden waarbij er meer mountainbikers aanwezig zijn dan fietsers ‘met dunne bandjes’. Nog een weetje: Dit gold ook voor de sluitingstochten. 2018 zien we als een bevestiging dat mountainbiken zich definitief gevestigd heeft binnen de vereniging. We overwegen dus ook om mountainbikers nog meer mogelijkheden te bieden samen te fietsen.

Weetje nummer vier: tijdens het clubweekend in Luxemburg bevatte elke verreden kilometer voor zowel de mountainbikers als de racefietsers 20 hoogtemeters. Verder waren de deelnemers aan het weekend laaiend enthousiast over het goede weer, de accommodatie en de gezelligheid.

De twee edities van Start2Bike kenden in totaal 36 deelnemers, waarvan enkele van buiten de Twentse grenzen. Dit naar aanleiding van goede recensies op de NTFU site. Een mooi indirect compliment voor alle bij de organisatie betrokken RTC leden.

De SlangenbeekTweewielersTocht was dit jaar helemaal anders. Geen pijlen meer maar een GPS-track en bij de finish genoten de 140 deelnemers van een broodje braadworst en Duitse Schlagermuziek van een liveband.

Ook ging in 2018 deze nieuwe website live! Weer een stukje moderner en frisser, met een gebruikersvriendelijk besturingssysteem. De intranetsite draait nog wel via SterkR wat we dit jaar opnieuw hebben ingericht naar aanleiding van de nieuwe privacy wetgeving. Leuk om te weten is dat van alle leden ruim 60% de toestemmingsverklaring heeft ingevuld en geretourneerd. Voor volgend jaar voorzien we dat we dit in het hernieuwde huishoudelijk reglement gaan opnemen, naast de wijzigingen rondom het uitvoeren van taken voor de vereniging. Dit laatste is door een speciale commissie gepresenteerd en besproken tijdens de bijzondere ALV van november.

Voor 2019 zit er er weer van alles in het vat. Bestuurlijk gezien zal er in februari een vernieuwd bestuur geïnstalleerd worden en zal het beleidsplan voor de periode 2020-2024 ontwikkeld worden. Ook gaat er een SterkR update plaatsvinden. Dit maakt het mogelijk om ook een smartphone app te gebruiken om het wel en wee van de vereniging te volgen.

Een heel fijn fietsjaar 2019 toegewenst!