Dorien Wiefferink en Team Kokki

Dorien Wiefferink en Team Kokki

Bij deze wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Dorien Wiefferink. Ik ben al lange lid (2004) maar ik denk dat menigeen me niet zal kennen binnen RTC. In deze periode ben ik ook moeder geworden van 3 kids waardoor trainen en meedoen met allerlei activiteiten er niet altijd in zat. Daarnaast is mijn man in 2013 getroffen door de ernstige vorm van huidkanker met uitzaaiingen waarvoor hij ook behandeld is geweest in Nijmegen. Als gevolg van deze behandelingen was hij ook een week flink ziek, waardoor ik er voor hem en voor de kids moest zijn. Deze behandelingen zijn mogelijk gemaakt door gelden van het KWF. Hier waren we heel dankbaar voor.

Met deze behandelingen konden we de terugkeer van de ziekte hopelijk verkleinen. Tijdens deze periode hebben we het plan opgevat om samen de Alpe d’ HuZes na 5 jaar kankervrij te gaan fietsen om hiervoor iets terug te kunnen doen. Beiden hielden we erg van wielrennen en we gingen vaak de bergen in om een mooie col te fietsen.

Velen hebben bij de behandeling in Nijmegen baat gehad, maar helaas mijn Iwan niet. Iets meer dan 3 jaar later hebben we afscheid van hem moeten nemen op een veel te jonge leeftijd van 38 jaar. Vlak nadat Iwan overleed hebben we besloten met familie, vrienden en collega’s toch de Alpe d’ HuZes te gaan fietsen. Team Kokki was hiermee een feit. We gaan met een team van 17 deelnemers afreizen naar Frankrijk begin Juni van dit jaar. “Kokki” was de bijnaam van mijn man, vandaar team Kokki.

Wie dus A zegt, moet ook B zeggen…. Tja dat wordt flink trainen. De dinsdagavond is mijn vaste trainingsavond van RTC en dan zorgen mijn (schoon) ouders voor de kids zodat ik lekker ontspannen kan trainen). De vorige jaren trainde ik m.n. mee met 2b en nu wil ik proberen om met 2a mee te fietsen. Mijn beentjes moeten wat sterker worden, want ik wil immers niet 1x naar boven. Mijn doel is zo vaak mogelijk naar boven te gaan. Zelf heb ik me voorgenomen dat 4x naar boven gezien combinatie kids en rouwen al een prestatie op zich is, maar stiekem droom ik meer.

Zoals jullie begrijpen willen we met ons team Kokki zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF zodat er meer onderzoek komt, zodat er hopelijk minder mensen sterven aan deze vreselijke ziekte. In mijn werk als (sport)diëtist weet ik hoe belangrijk onder andere vochtinname is tijdens het sporten. Vaak genoeg zie ik nog leden met een 1 kleine bidon op pad gaan voor een lange rit. Dit kan natuurlijk niet!!!

Om dit probleem te tackelen heb ik voor jullie een fantastische aanbieding. Prachtige zelf ontworpen team Kokki bidons (750 ml) voor een mooie ronde prijs van 10 euro. Hiermee steun je mij (team Kokki), het KWF en jezelf (goede hydratatie).

Wil je mij steunen geef dan je bestelling via mijn mail door op: dorienwiefferink@hotmail.com of via de link naar de site: Link naar site https://inschrijving.opgevenisgeenoptie.nl/dorienwiefferink. Kijk ook op onze Facebook pagina : www.facebook.com/teamkokki1 waar alle activiteiten te vinden zijn en ook geboden kan worden op een compleet verzorgde dag bij de ronde van Overijssel.

P.s. De foto is gemaakt op 3 september 2016 tijdens de Ride for the Roses (precies 3 jaar later nadat Iwan is geopereerd). Iets meer dan 3 maanden later is al Iwan overleden.