You are currently viewing Een mooi en veilig fietsjaar toegewenst!

Normaal gesproken eindigen we het jaar met een overzicht van clubhoogtepunten. Omdat we nu een decennium afsluiten een wat bredere terugblik.

We begonnen in 2010 met 247 leden en we schommelen de laatste jaren zo rond de 275 tot 300 leden. Veel van de nieuwe leden komen binnen via Start2Bike, wat in 2010 nog als FietsFit door het leven ging en in de jaren flinke ontwikkelingen heeft doorgemaakt. De nieuwe sponsor Slangenbeek Tweewielers deed ook zijn intrede en we rijden inmiddels al tien jaar in de herkenbare groen/zwarte clubkleding. In 2010 startten de avondtrainingen om 18.30 uur bij het TwenteBad en het FBK stadion. Inmiddels weet iedereen de weg naar ons nieuwe honk BWO te vinden én starten de trainingen in het hoogseizoen om 19.00 uur. Aan het begin van het decennium maakten we de eerste voorzichtige stapjes in de modder, inmiddels is er een flinke mountainbikegroep onder de vlag van RTC Hengelo. Ook hebben de RTC fietsvrouwen nu een eigen trainingsavond op maandag.

We zijn ook een club met een groeiend maatschappelijk vizier. Er waren natuurlijk altijd diverse leden die voor het goede doel een berg (één of meerdere keren) beklommen zoals de Alpe d’Huez of de Mont Ventoux. Ook werd er dichter bij de deur geld opgehaald door deel te nemen aan de Ride for the Roses of de Zuiderzeeklassieker. In clubverband kennen we sinds 2015 – dankzij HengeloFietst! – het Duofietsen, waarbij leden bewoners van zorginstellingen trakteren op een mooie toertocht door de omgeving. Ook met het onderhoud van de in 2010 geopende ATB route Twickel laten we onze betrokkenheid bij de maatschappij zien. Inmiddels zijn we vaste gesprekspartner bij de ontwikkeling van een mooie route rondom Hengelo die ook de aangrenzende routes met elkaar verbind.

Er is veel veranderd maar als je de archieven eens induikt en er een clubblad uit 2010 bij pakt, blijken toch veel dingen ook nog hetzelfde. Ook tien jaar geleden was veiligheid het belangrijkste gespreksonderwerp binnen het bestuur. Het clubblad beschreef maar liefst twee bladzijdes met allerlei aandachtspunten rondom dit onderwerp. Samengevat: Verkeersregels en waarschuwingsborden zijn er niet voor niks, houdt rekening met elkaar, je rijdt tenslotte in clubverband, zorg voor een goede controle over je fiets en gebruik je gezonde verstand. Dit vind je wederom terug in het nieuwe beleidsplan 2020-2024.

Deze terugblik sluiten we af met de vraag: “Hoe zou dit stukje in 2030 terugblikken?” Laten we in 2020 hiermee alvast de plannen maken en een mooie start maken. Wij wensen iedereen een mooi en veilig fietsjaar toe. We gaan voor een decennium met plezier en gezelligheid!

Zien we jou bij Start2Bike in april, of eventueel bij één van onze avondtrainingen?