Highlights 2017

Highlights 2017

2017 werd een jaar van verandering: de trainingsavonden zijn anders!

Dit jaar hebben we een aantal experimenten uitgevoerd rondom onze trainingsavonden. Trainingsavond “+” was er één van. Tijdens deze speciale avonden werden clubleden verrast met een traktatie namens de club(sponsors).

Een ander experiment was de starttijd van 19.00 uur tussen half mei en half september. Ook dit blijkt een succes. De resultaten van de enquête onder clubleden laten dit zien: Bijna 70% van de respondenten is positief over het starten om 19.00 uur. In 2018 zullen we verder gaan met het verbeteren van onze trainingen, zodat er voor ieder wat wils is.

We zien de populariteit van de fietssport terug in de deelname van onze Start2Bike trainingen in het voorjaar en najaar. We hebben bijna 50 wielergekken in de dop enkele weken belegeleid met de eerste echte meters op de racefiets of mountainbike. De vereniging blijft qua ledenaantal stabiel terwijl de gemiddelde leeftijd daalt. Leden verlaten onze club voornamelijk vanwege lichamelijk ongemak, of domweg vanwege tijdgebrek. Het aantal leden wat actief deelneemt aan de MTB activiteiten blijft stijgen.

Onze toertochten op de weg (PaastoertochtVrouwenfietstocht en de Slangenbeek Tweewielerstocht) hebben wisselende ervaringen bezorgd. De Paastoertocht werd bezocht door ruim 360 deelnemers onder – vooraf niet voorspelde – prima weersomstandigheden. De Vrouwenfietstocht had ondanks de inzet van vele vrijwilligers en de nodige aandacht een tegenvallend aantal deelneemsters. De Slangenbeek Tweewielerstocht werd prima bezocht, maar werd ontsierd door vervelende valpartijen.

De beide veldtoertochten zijn met succes vernieuwd. De Lonnekerberg Veldtoertocht vond deze keer wél plaats onder prima weersomstandigheden, met vele enthousiaste deelnemers. De Jaarsma & de Boertocht had een vernieuwd parcours, waar 200 echte liefhebbers aan meededen.

De organisatie van dit soort tochten vergt behoorlijk wat mankracht en kan dus alleen maar met de inzet van al onze leden, wat vanuit het bestuur enorm gewaardeerd wordt.

Er werd weer heel wat afgereisd. Naast alle fietsvakanties van individuele leden waar we via Strava en verschillende blogs deelgenoot van werden gemaakt, zijn we met de club naar Luxemburg geweest. Een walhalla voor de mountainbiker en een prima omgeving voor de wielrenner.

Vanuit het bestuur wensen we iedereen een sportief 2018 toe en we hopen je te ontmoeten bij één van onze trainingen, activiteiten of evenementen!