You are currently viewing RTC Hengelo start trainingen onder coronaprotocol

Net zoals bij vrijwel alle sportclubs, heeft het coronavirus impact gehad op RTC Hengelo. Het wielerseizoen 2020 is niet gestart, diverse clubactiviteiten en twee toertochten zijn afgelast. Maar er is leuk nieuws: RTC Hengelo gaat haar trainingen starten! De trainingen zullen onder een door de Gemeente Hengelo goedgekeurd “Coronaprotocol” (hier te lezen) plaatsvinden.

Normaal gesproken verzameld het groen-zwarte peloton bij start locatie BWO en verdeeld het zich in groepen van maximaal 15 personen. Nu zal er worden gestart op vier startlocaties om de deelnemers te verspreiden. Daarnaast volgt RTC Hengelo het advies van de wielersportbond NTFU (link) op: rijden in groepjes van vier, met een afstand van 1,5 meter van elkaar. Elke startlocatie kent vier groepen voor de racefiets en één voor de mountainbike.

Met behulp van de verenigingsapplicatie SterkR (link) kunnen de leden zich inschrijven voor de training. Op deze manier zijn de trainingen beheersbaar en voldoen aan de richtlijnen, welke opgesteld zijn door de instanties.

Matthijs Roosdom, voorzitter van de Hengelose toerfietsclub: “Afgelopen maanden hebben de leden niet stilgezeten. Onder het motto #RideSolo werd er flink getraind. Dit werd met elkaar gedeeld in sociale media. Het is erg fijn dat alle leden zich aan de maatregelen gehouden hebben. De goedkeuring van het protocol door de Gemeente Hengelo is nu een eerste stap. Ondanks dat wielrennen een individuele sport is, wil je het toch eigenlijk samen uitvoeren. Daarom zijn we immers een vereniging. Sociaal elkaar uit de wind houden is uit den boze in coronatijd, immers moeten we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden. Rijden in groepje van vier personen maakt het mogelijk snel te ritsen en vlot ruimte voor andere wegdeelnemers te maken.”

De komende weken zullen de trainingen nauwlettend in de gaten gehouden worden en zo nodig zal het protocol worden aangepast.

RTC Hengelo leden tijdens de Paastoertocht 2018, foto door Edwin Nieuwenhuis
RTC Hengelo leden tijdens de Paastoertocht 2018. ©: Edwin Nieuwenhuis