Start2Bike door de ogen van de deelnemer

Start2Bike door de ogen van de deelnemer

Barbara heeft meegedaan aan de Start2Bike clinics van afgelopen voorjaar. Ze neemt ons mee in haar ervaringen.

Alweer zeven weken geleden was de eerste Start2Bike les. Enigszins onzeker ging ik die zaterdagochtend op mijn wielrenner richting Slangenbeek Tweewielers. Eenmaal veilig aangekomen, blij dat ik op tijd uit de pedalen was geklikt, stond een gemêleerde groep van wielrenners en mountainbikers met fietservaring en mensen net als ik, met weinig tot geen ervaring, te wachten op hun eerste les.

Na de koffie bij Slangenbeek Tweewielers begon de les met de basiscontrole zoals het checken van de fiets en wanneer een helm goed zit. Na deze controle gingen we met een groep van circa 10-12 wielrenners op weg begeleid door ervaren wielrenners van RTC. Eenmaal aangekomen op een parkeerplaats zette Jos een parcours uit en mochten wij na enige uitleg aan de slag met onze eerste oefeningen, hoe rem ik, hoe ga ik door de bocht en hoe schakel ik? De les werd afgesloten met een leuke tocht.

De weken erna volgenden we hetzelfde patroon, maar we leerden elke keer meer zoals handje schudden, knuffels overgeven, tikkertje en bidons van de grond oppakken tijdens het fietsen. Ook leerden we hoe we een heuvel op moesten fietsen en rondjes fietsen in veel te kleine vakken, althans dat vond ik. Enkelen van ons presteerden het om uiteindelijk met z’n vieren in die veel te kleine ruimte te fietsen. En voor de minder behendigen onder ons stonden Ellen, Benno of Matthijs er om je op te vangen. Het enthousiasme was groot in de groep want zelfs een flinke wind met regen hield ons niet tegen op de fiets te stappen.

De laatste les was een gezellige toertocht van circa 65 kilometer met hier en daar een pittige klim en als beloning koffie met gebak tijdens de tussenstop.

Het vertrouwen in de fiets groeide met de week en in combinatie met de leuke sociale contacten tijdens deze lessen kwam ik erachter dat wielrennen meer is dan fietsen alleen. Want wat kun je een hoop meer plezier beleven als je weet hoe het moet en als je het doet in een groep. Dus ik zeg een echte aanrader, wat zeg ik een echte must voor iedere beginnende wielrenner.

Captains bedankt!

Barbara