You are currently viewing Start2Bike: Sluit jij aan bij ons peloton?

Op zaterdag 23 maart 2024 (race) en zondag 25 maart 2024 starten we weer met Start2Bike. Voor ons altijd weer een feestje! Het is een trainingsprogramma voor beginnende of herstartende fietsers. We doen dit al jaren met heel veel plezier. Elke editie heeft tientallen deelnemers, die na het programma niet alleen erg enthousiast zijn over de fietssport, maar ook eventuele angsten kwijt zijn. Wil jij jouw techniek verbeteren? Meld je dan aan om de kneepjes van het vak te leren.

Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je in enkele weken de basistechnieken en verbeter je je uithoudingsvermogen. De clinics starten bij Slangenbeek Tweewielers en er is een programma voor zowel mountainbikers als wielrenners. De inschrijving is van start via www.start2bike.nl. 

Enthousiasme en behendigheid

(Her)startende racefietsers en mountainbikers herkennen het misschien wel: in alle enthousiasme beginnen met fietsen en na een paar keer fietsen is helaas het enthousiasme weg. Bij Start2Bike leer je beter te fietsen én ontmoet je mogelijke fietsmaatjes. Daarnaast kennen de instructeurs de omgeving op hun duimpje, waardoor je ook nog eens leuke routes leert kennen rondom Hengelo.

“Het vertrouwen in de fiets groeide met de week en in combinatie met de leuke sociale contacten tijdens deze lessen kwam ik erachter dat dit meer is dan fietsen alleen. Want wat kun je een hoop meer plezier beleven als je weet hoe het moet en als je het doet in een groep. Dus ik zeg een echte aanrader, wat zeg ik een echte must voor iedere beginnende fietser.”, aldus een deelneemster van een eerdere editie.

Om aan Start2Bike deel te nemen, hoef je geen ervaring te hebben of over een topconditie te beschikken. Zelfs als je geen mountainbike of racefiets bezit, kun je meedoen: Gedurende de training kun je een fiets huren bij clubsponsor Slangenbeek Tweewielers. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem dan tijdig contact op met ze, zodat ze een mooie, geschikte fiets voor je kunnen reserveren.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de trainingen komen de verschillende fietstechnieken aan bod. Hoe maak je een goede bocht? Hoe houd je balans, ook bij lage snelheden op de fiets? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek? Voor mountainbikers: Hoe kun je veilig obstakels vermijden of overbruggen, ook bij hogere snelheden? Voor de racefietsers: Hoe fiets je in een peloton? Deze en vele andere vragen worden tijdens Start2Bike beantwoord en geoefend.

Begeleiding en Veiligheid

De trainingen worden verzorgd door ervaren opgeleide instructeurs ondersteund door enkele clubleden. Zij hebben veel zin om hun kennis en ervaring te delen met jou. 
De club organiseert de cursussen al jaren met veel plezier.

“We zien elk jaar weer deelnemers met diverse doelen en achtergrond. Gelukkig hebben we een hele grote groep enthousiaste vrijwilligers, waardoor we de begeleiders kunnen aanpassen aan de deelname. De deelnemers zullen merken dat er aan persoonlijke aandacht geen gebrek zal zijn,” aldus Matthijs Roosdom, instructeur, “het mentale, of als nodig fysieke, ‘duwtje in de rug’; daar helpen we de bikers graag mee.”

Omdat er verschil zal bestaan in de ervaring en conditie van de deelnemers, zullen de instructeurs veel aandacht besteden aan veiligheid. Bovendien geldt voor alle deelnemers dat zij verplicht zijn om een helm te dragen tijdens de trainingen. Om blessures te voorkomen houden de instructeurs ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingen en krijg je tips om zelf te trainen. Hierdoor wordt er op een veilige en bewuste manier gewerkt aan je conditie en fitheid.

Inschrijving

Je kunt je inschrijven via www.start2bike.nl. Meld je aan bij startlocatie RTC Hengelo. Het programma telt in principe vier trainingen. De kosten bedragen €40, dit in tegenstelling tot wat op de afbeelding staat weergegeven.

Racefiets: zaterdag 23 maart, 30 maart, 6 april en 13 april.
Mountainbike: zondag 24 maart, 7 april, 14 april en 21 april.