Wielergekken!

Wielergekken!

4 maart 2017 9.00 uur, Slangenbeek Tweewielers goed gevuld met bijna dertig Start2Bike deelnemers, trainers en begeleiders.

Er heerst een relaxte stemming: fris, maar lekker weertje buiten, prima bakje koffie binnen. Na een introductie en welkom namens de club en NTFU, de doelstellingen kort aanstippen. De NTFU heeft graag dat de publieke opinie veranderd, door veilig en met respect voor de omgeving de weg op te gaan, of het bos in te duiken. De deelnemers geven aan: we willen goed leren fietsen! Dit geeft direct de spirit van de groep aan: leergierig en enthousiast. De trainers en begeleiders hebben het doel de passie en kennis te delen in een leuke sfeer.

Dan de helmcheck en de fietscheck. Slangenbeek Tweewielers voorziet de één van een pomp, de ander krijgt hulp bij het afstellen van de remblokjes. Ook Jan Glorie draagt zijn steentje bij en zorgt dat iedereen behoorlijk op de fiets zit. Eenmaal op de weg en in het bos kennismaken met de fiets, de groep en de eerste basistechnieken: remmen, schakelen. Na wat voorzichtige eerste meters verschijnen de glimlachen op de gezichten en gaan we ‘los’.

De doelstellingen? Met deze wielergekken in de dop gaat dat vast en zeker lukken. Het klikt! En niet alleen tussen die nieuwe pedalen en schoenen…

Clinic 1: Kennismaking

De foto’s, gemaakt tijdens de eerste clinic, zijn hier te vinden.

Clinic 2: Balanceren

De tweede clinic had het thema “balans”. De foto’s van deze ochtend staan hier.

Clinic 3: Stormachtig

De derde clinic, “bochten” kon helaas geen doorgang vinden voor de mountainbikers. Het weer: de wind en het vele gevallen water was de boosdoener. In het kader van “”trailrespect” en veiligheid is de clinic verschoven naar 25 maartl.

De racefietsers trotseerden de wind wel, immers hebben die minder last van de rebelse natuur. Het was een leerzame ochtend. De deelnemers gaan nu met meer vertrouwen een bocht in. “Hard fietsen is niet alleen een kwestie van hard trappen”. De foto’s van de ochtend staan op deze fotopagina.

Clinic 4: Na regen komt…

Op 25 maart konden de mountainbikers na hun ‘waterstop’ weer hun ATB’s erbij pakken. Voor een potje voetbal als warming-up: de behendigheid werd direct op de proef gesteld. Vervolgens de favoriet van de trainers: bochten!

De racers gingen naar de heuvels rondom Oldenzaal voor een clilnic “klimmen en dalen”. Nadat de techniek onder de knie was, was het genieten van de omgeving en de zon, tijdens een mooi ritje.

De foto’s? Die staan hier.

Clinic 5: Pittig

De ATBers gingen op 1 april naar de Paas- en Tankenberg voor een pittige clinic, klimmen, dalen en obstakels. Niet alleen de deelnemers hadden het moeilijk. Onze “Kip” had een pittige dag als we de foto’smogen geloven.

Voor de racers was het een clinic voor de puntjes op de ‘i’. Bochten, balans, remmen schakelen; alles kwam weer een keer voorbij. Vervolgens werd er een ruim rondje Hengelo gefietst.

Clinic 6: de finale

Op 8 april heeft de laatste clinic plaatsgevonden. De doelstellingen zijn behaald: Deze wielergekken duiken veilig en met respect voor de omgeving de weg op en het bos in! Daarnaast hebben we met heel veel plezier onze passie overgedragen! De foto’s van de afslutiende rit staan hier.