Afgelopen week startte de astronomische lente, de lentezon doet zijn best: De officiële opening van het wegseizoen van RTC Hengelo, startte vanochtend bij hoofdsponsor Slangenbeek Tweewielers. De leden reden vanochtend in de welbekende kleuren groen en zwart naar de hoofdsponsor. De één nog wat onwennig op de dunne bandjes, de ander had al de nodige kilometers op de racefiets gereden dit jaar. Waarom niet naar de reguliere startplaats BWO? Het nieuwe sponsorcontract werd er getekend bij de dit jaar jubilerende wielerzaak.

Na een woordje van de voorzitter, handtekeningen, het applaus en de checks voor de veiligheid, ging het flinke peloton in meerdere groepen van 15 renners op pad. Lekker gefietst! Een ruime 70 kilometer ten noordoosten van Hengelo, een prima uitgezette route. Uiteraard werd de ochtend gecompleteerd met de nodige lekke banden, maar ook met het traditionele appelgebak.

Op dinsdag 2 april beginnen de avondtrainingen weer, we hebben er allemaal weer zin in. Dit jaar zal er naast de donderdagavond, ook de dinsdagavond op de mountainbike gefietst worden. Voor sportievelingen die de wielersport nog niet kennen biedt RTC Hengelo Start2Bike aan. Deze trainingen beginnen aanstaande zaterdag. Meer informatie staat hier.