Agenda

Clubactiviteiten

De Activiteiten Commissie (AC) organiseert door het jaar verschillende activiteiten voor leden. Hieronder tref je een overzicht aan van de geplande activiteiten voor 2019. Voor informatie kun je contact opnemen met de coördinator van de AC, Benno Schiphorst.

Lentetocht Racefiets

17 maart (BWO): De openingsrit van het wegseizoen voor de leden op de ‘dunne’ bandjes.

Lentetocht Mountainbike

7 april (BWO): Een mooie clubrit voor de leden met een mountainbike.

Lentetocht 2.0 

De Lentetocht in de herhaling, met als startlocatie wederom onze hoofdsponsor Slangenbeek Tweewielers. Deze editie is speciaal voor alle leden (zowel Race als ATB) die de eerste keer niet konden. Ook introducé leden en Start2Bikers zijn van harte welkom!

Voor de wielrenners gaat de route over ruim 70 km waarbij we richting het noordoosten van Hengelo gaan. De ATB’ers rijden een tocht van zo’n 60 km. We rijden in groepen met voorrijders en voor iedereen is er halverwege koffie/thee met appelgebak bij het Lutters Kwartier. I.v.m. de catering is het belangrijk dat je je aanmeldt voor 10 mei.

Start: 09.00 uur bij Slangenbeek Tweewielers

MTB Clubdag 

Zondag 26 mei is het zover. Dan organiseert de Activiteitencommissie  weer de MTB editie van de RTC clubdag 2019.
We hebben voor dit jaar besloten om een aantal ATB routes of delen van routes van de Utrechtse Heuvelrug aan elkaar te knopen tot één route van zo’n 60 km. Onderdeel van deze route is in ieder geval de route van Amerongen, welke afgelopen jaar uitgeroepen is tot mooiste route van Nederland 2018 (in 2017 was dat de route van Hellendoorn).
Vertrek is om 8.00 uur vanaf BWO. Dus zorg dat je voor 8.00 uur bij BWO paraat staat met vervoer. Vervoer is onderling te regelen.

Vroege Vogelstocht 

Hemelvaartsdag 30 mei, Dauwtrappen met de club behoort inmiddels tot de favorieten, inclusief een overheerlijk ontbijt halverwege. De racefietsers starten bij BWO, de MTBers bij Slangenbeek Tweewielers. Vroeg uit de veren, want we starten om 06.00 uur.

Hengelo – Emsdetten – Hengelo

16 juni, 8:30 (BWO): De meeste routes naar Hengelo (Gld.) hebben we de afgelopen jaren al eens gehad, dus dit jaar eens een rit naar onze partnerstad Emsdetten. Afstand ongeveer gelijk, koffie met gebak in Emsdetten en aan het eind nabij Hengelo een heerlijke uitsmijter of iets dergelijks. We vertrekken weer in verschillende groepen vanaf BWO vanaf 8.30 uur.

Clubweekend

28 – 30 juni Extertal:
Clubweekend voor zowel wielrenners als ATB’ers op de grens van het Teutoburgerwald en het Weserbergerland. Mooie steden als Detmold, Hamelen en Bad Pyrmont zullen worden aangedaan op de racefiets, en voor de ATB’ers liggen er uitdagende routes. Er zal overnacht worden in Hotel zur Burg Sternberg in Extertal.